Women's World Cup 2019 is hier, maar het leven als een pro kan een slopende strijd zijn – CNET

Women's World Cup 2019 is hier, maar het leven als een pro kan een slopende strijd zijn – CNET

juni 29, 2019 0 Door admin

CBD Olie kan helpen bij artrose. Lees hoe op MHBioShop.com


Huile de CBD peut aider avec l’arthrose. Visite HuileCBD.be


In de aanloop naar de achtste World Cup ooit, is er veel hype rond vrouwenvoetbal geweest. Verslag menigten en kaartverkoop hebben de weg geëffend. Zelfs Hermione Granger is op de hype-trein.

Kijken! Het is onschuldig jong als ik 10 jaar geleden een voetbal trap.

Stefan Postles / Getty Images

Ik ben erg blij dat ik naar Harry Potter kan verwijzen. Ik ben ook heel blij dat vrouwenvoetbal door jarenlange toxiciteit heeft geploegd om te komen waar het nu is. Ik voel voor de spelers, want ik ben niet alleen een jonge, jonge journalist. Ik ben een damesvoetballer . Mijn ” This is Anfield ” plaque straalt van de muur in mijn rommelige kinderkamer. De vroege ochtend oefeningen, de teleurstellingen, de kapotte enkels – ik begrijp wat die spelers hebben meegemaakt. In zekere zin is hun succes mijn droom die uitkomt.

Laten we teruggaan naar eind jaren 90 in Canberra, Australië.

Reizen, trofeeën en geluk

Ik was het enige meisje in het voetbalteam van de plaatselijke ploeg onder de 8 jaar. Ik droomde ervan in de Engelse Premier League voor Liverpool te spelen en was me er naïef van bewust dat er een vrouwenversie bestond. Het eerste meisje dat met Harry Kewell en Steven Gerrard speelde! Bend It Like – * shudder * – Bisset.

Uiteindelijk deed ik het best goed. Ik heb verschillende junior staatsteams gemaakt en heb mijn eerste tournee met “Australische schoolmeisjes” overzee meegemaakt: Schotland, Ierland, Engeland en trip hoogtepunt, Llanfairpwllgwyngyllgogerychwyrndrobwllllantysiliogogogoch in Wales.

De gave ervaringen bleven maar komen. Ik speelde voor Canberra United in de W-League , de belangrijkste damesvoetbalcompetitie in Australië. Vier seizoenen lang hebben we gewonnen. We kwalificeerden zich voor het World Club Championship en speelden topteams in Japan. Ik scoorde ooit een van mijn twee doelen voor Canberra United.

Lees meer: Wereldbeker Dames 2019: schema voor het toernooi en hoe je live kunt kijken zonder kabel

Het werd zelfs nog koeler. Mijn Tsjechische coach gebruikte haar contacten om mijn eerste contract met een team in het buitenland veilig te stellen. Waar ging ik naartoe? Zo ver mogelijk van Australië verwijderd. Finland! Ik heb drie van mijn acht en een halve maand daar gewend aan het acclimatiseren van temperaturen onder nul, middagduisternis, ijzel en exotische witte vlokken van wat tweetalige inwoners ‘sneeuw’ noemen.

Dan ontvouwt de zomer zich. Ik reisde voor de eerste keer naar Parijs en Barcelona, ​​mijn team won het equivalent van de FA Cup, ik bleef het Finse leven ervaren met het mooiste gastgezin – “Hallo, Martta!” – en ik heb zalmsoep geproefd. Die soep alleen maakte de reis.

Met andere woorden, als voetbalcarrières gaan, deed ik het goed!

Werk, studie en verdriet

Hier is het stukje waar ik alle niet-zo-geweldige dingen over het zijn van een ‘pro’ voetballer doorneem. Ik blijf “pro” in offertes plaatsen omdat het geld dat ik verdiende grotendeels kwam in de vorm van toelagen of het nu minimum W-League-loon van AU $ 10.000 ($ 7000, £ 5.500).

Terug naar mij die rondloopt op de met dauw bedekte velden in de winter van Canberra. Eén achteruit weg bij de grimmige LED’s die de mist verlichten – mijn vader. Een krant lezen in onze auto onder de dekmantel van duisternis. Zijn leesmateriaal naar keuze moest 90 minuten duren voordat hij me naar huis reed, waar ik zou worden begroet met de gezonde maaltijd die mijn moeder haar na het werk ’s avonds had gekookt. Terwijl mijn vraatzuchtige, ondankbare zelf het bespotte, negeerde ik naïef iets anders: hoe hard voetbal zou zijn zonder de hulp van mijn ouders.

Wauw, wie wist dat ik zo’n vuile speler was.

Stefan Postles / Getty Images

Spring vooruit naar het afstuderen. “We weten dat je een professionele voetballer wilt worden,” zeiden mijn ouders, “maar je hebt een diploma nodig voor het geval dat.” Het duurde niet lang voordat ik besefte dat ik een grote fout had gemaakt door Frans, Chinees en Engels te nemen. Tussen de vruchteloze studiebeurten met blauwe ogen door probeerde ik uit te blinken zoals normaal op het voetbalveld. Maar mijn vorm gleed uit toen mijn geest op een reeks nieuwe complicaties kauwde. Ergens in die wolk van angst dronk mijn passie voor voetbal.

Het was het seizoen nadat ik terugkwam uit Finland, de W-League had gewonnen en mijn studies had afgerond. Op dat moment had ik vertrouwen. Ik was de doorgewinterde voetballer die in het buitenland had gespeeld. Jari Litmanen ? Dat was een nieuwe naam die ik had geleerd. Maar ik besefte iets: ik was niet de enige die een cultureel lucratieve stint overzee had gehad. Onze linker rug was net terug uit Zweden. Ons centrum terug van Noorwegen.

Kortom, ik was niet de schoen-in voor een startplaats die ik dacht dat ik zou zijn. Ik heb dat seizoen veel geleden. Ik trainde net als iedereen, vijf of zes keer per week, bijna barstensvol van de inspanning om mijn best te doen. Op dat moment had ik geen baan. Buiten voetbal was ik wat bekend staat als een dame van vrije tijd. Voetbal was alles wat ik had.

En het was mijn slechtste seizoen tot nu toe. Ik speelde nauwelijks. Nog, daarna, bleef ik mijn reputatie van Canberra United melken. Tijd om weer naar het buitenland te gaan, naar de Tsjechische Republiek, een plaats met goelasj, geesten en velden die slechter zijn dan die in Canberra. Ik rolde mijn enkel meerdere keren. Ik kon de laatste wedstrijd van het seizoen amper afmaken.

Ik was van het hernieuwen van mijn hoop in sport naar huis gegaan met een centimeter en een half kraakbeen dat mijn talusbot afhield. Dat is het onderste deel van je enkelgewricht.

Het is niet prettig, kraakbeen scheuren. Ik begon het volgende seizoen in Canberra, terwijl ik de pijn doornam. Maar ik wist dat ik klaar was. Ik moest een beslissing nemen, een die de meeste voetballers – vrouwen en mannen – tegenkomen in hun loopbaan. Krijg ik een operatie?

Mijn coach stelde ja voor, en ik nam dat advies. Na een erg dure artroscoop zei ik hallo tegen krukken en een boot en een jaar uit het spel. Gedurende die tijd studeerde ik bewerken en publiceren en ging ik op zoek naar werk als een tekstredacteur, een beroep dat ik tot nu toe niet kende totdat ik mijn vader lastig viel om me te helpen een baan te vinden. Ik solliciteerde buiten Canberra en verhuisde naar Sydney. Mijn tijd op CNET begon.

Kijk naar de pijn op dat gezicht.

Paul Kane / Getty Images

Maar verrassend genoeg hield mijn voetbalcarrière niet op. Mijn telefoon gooide een lichtflits in de schemering van de metro. “Western Sydney zoekt spelers”, schreef mijn oude Canberra-teamgenoot in een sms. “Kan ik je nummer aan de coach geven?”

Mijn onmiddellijke reactie was geen opwinding. Het was pijn . Ik was niet dankbaar voor een nieuwe kans om op hoog niveau te spelen, ik zat vast aan bittere herinneringen aan mislukkingen uit het verleden. Hoe dan ook, ik heb mijn nummer overhandigd.

Toen ontdekte ik dat training (en beproevingen) om 6:30 uur waren. Een uur verwijderd van waar ik woonde. Gelukkig ben ik gek: ik heb ermee ingestemd ermee door te gaan.

In de vroege ochtend duisternis, ik vond het veld, zei geen woord tegen iemand – en deed OK! Ik rende zo hard ik kon rond, stak mijn passen vast en pakte zo goed aan dat ik was getekend als verdediger. Ik had nog nooit zo ver achter me gespeeld als het middenveld.

W-League Grand Final - Canberra v Brisbane

Wacht, ik kan me deze foto niet herinneren! Dat is cool.

Stefan Postles / Getty Images

Regelmatige training bevredigde mijn verlangen naar beweging en ergens begon ik plezier te maken. Ik was niet gericht op het maken van het eerste team. Ik gaf de voorkeur aan training boven de waanzinnige games. Hoe gek? Stel je voor dat je in het midden van de zomer in Australië op een loopband wordt neergestoken, de stem van je grenzeloze boze bus tegen je schreeuwt om te blijven rennen of je bankiert … wacht, haal je me eraf? Dat klinkt ideaal!

Ik werd ook heel goed in het dagelijks rijden over lange afstanden en was super moe op mijn werk. Ik had amper tijd om te ontbijten en ging naar bed in een toestand van mentale en fysieke uitputting.

Het was niet duurzaam. Als het langer dan vier maanden zou duren, zouden de tassen onder mijn ogen nog donkerder zijn. Maar dat seizoen voldeed aan een vraag. Zou ik opnieuw op dat niveau kunnen spelen? Ja. Ja ik zou kunnen.

Als ik het succes van vrouwenvoetbal zie in de aanloop naar de Women’s World Cup, pauzeer ik. Het kost me een seconde om te beseffen dat ik niet langer bitter of verdrietig ben als ik aan vrouwenvoetbal denk. Ik ben gelukkig, oprecht. Ik hoop dat dit artikel helpt om die spelers zelfs het kleinste beetje extra exposure te geven. Meer mensen dan ooit gaan naar de volgende Wereldbeker Dames kijken, en op een dag zullen we misschien gelijk loon zien, tenminste op het niveau van het nationale team.

Eén ding is mij duidelijk: die vrouwen verdienen het.

Oorspronkelijk gepubliceerd op 7 juni.

Lees Meer