Netwerken: de meest belangrijke dingen die vrouwen moeten doen voor hun carrière – maar dat zijn ze niet

Netwerken: de meest belangrijke dingen die vrouwen moeten doen voor hun carrière – maar dat zijn ze niet

april 15, 2019 0 Door admin

CBD Olie kan helpen bij artrose. Lees hoe op MHBioShop.com


Huile de CBD peut aider avec l’arthrose. Visite HuileCBD.be


Netwerken

Vrouwen hebben de neiging hun waarde en sterke punten te ondermijnen. Tijd om dat te stoppen!

Netwerken: de meest belangrijke dingen die vrouwen moeten doen voor hun carrière - maar dat zijn ze niet

Afbeelding tegoed: 10.000 uur | Getty Images

10 min gelezen

De meningen van ondernemers die bijdragen van de ondernemer zijn van henzelf.

Van alle lessen die ik al vroeg in mijn carrière heb geleerd, onderscheidt het vermogen om strategisch te netwerken zich als een van de belangrijkste – en een waar ik tot op de dag van vandaag nog steeds waarde aan ontleen. Sterker nog, ik schrijf veel van mijn succes als ondernemer en leider binnen mijn vak toe aan netwerken.

Gerelateerd: Top 5 Redenen Vrouwen houden van vrouwelijk-alleen netwerkgroepen

Het belang van netwerken was ingebakken tijdens mijn eerste baan bij Credit Lyonnais. Mijn baas nam me in wezen mee onder zijn hoede en liet me in zijn kantoor zitten terwijl hij telefoontjes vanuit de hele wereld afhandelde.

Na elke oproep vroeg hij me waarom ik dacht dat hij met die persoon wilde praten en wat ik dacht dat het voordeel van de oproep was. Op deze manier leerde hij me hoe ik meedogenloos netwerk kon maken – en waarom het zo belangrijk was.

Gezien de integrale carrière die netwerken voor mij hebben gespeeld, doet het me pijn om te zien hoe onderbenut het is bij vrouwen. Hoewel vrouwen over het algemeen als ‘socialer’ worden gezien dan mannen in het algemeen, vinden vrouwen volgens het rapport Women in the Workplace van LeanIn.org en McKinsey in 2018 eigenlijk minder dan mannen.

En wanneer vrouwen netwerken, doen ze dat meestal met andere vrouwen in plaats van mannen. Ik zie dit als een belangrijke reden tot bezorgdheid voor vrouwen als individuen en machthebbers binnen hun bedrijven en industrieën.

Wat belet vrouwen om met succes te netwerken?

Volgens een onderzoek van SAGE Publishing dat verscheen in het Journal of Human Relations , is dit probleem geworteld in het feit dat de meeste vrouwen de neiging hebben het slachtoffer te worden van zelfopgelegde barrières – inclusief gendered bescheidenheid, de neiging om hun waarde en sterke punten te onderdrukken terughoudendheid om hun verbindingen te gebruiken als een middel om vooruit te komen in hun carrière.

Gerelateerd: 9 manieren Succesvol Group Networking machtigt vrouwelijke ondernemers

Het is tijd om langs deze wegversperringen te gaan en je te concentreren op de voordelen – of, zoals ik het graag noem, de return on investment – van netwerken. Immers, deze cruciale vaardigheid is er een die door zal gaan met het betalen van dividend gedurende de loopbaan van een vrouw.

Om succesvol te zijn, moet u opzettelijk zijn over de manier waarop u netwerkt. Het is niet genoeg om eenvoudigweg sociaal te zijn als het uw doel is om aan de tafel plaats te nemen waar uw ideeën kunnen worden gehoord. In plaats daarvan moet u doelbewust netwerken.

Goed gedaan, netwerken laat vrouwen rolmodellen identificeren, mentoren en sponsors vinden en hun zakelijke kansen uitbreiden. Naarmate ze meer carrière maken, kunnen ze het ook vooruit betalen door anderen achter zich te laten komen.

klaar om te beginnen? Hier zijn verschillende bruikbare tips om je netwerkgame een vliegende start te geven:

Maak er een prioriteit van.

Ik snap het: netwerken kan vervelend en lastig zijn. Maar volgens een gezamenlijk onderzoek door de Adler Group en LinkedIn , is 85 procent van de banen gevuld door netwerken, wat betekent dat deze activiteit ons uiteindelijk op lange termijn ten goede komt.

Belangrijk is dat netwerken niet alleen gaat over het vinden van een baan bij een ander bedrijf. Face-to-face interacties binnen uw huidige bedrijf zijn belangrijk voor het traject van uw carrière. Zoals het rapport Women in the Workplace onthulde: “Vrouwen krijgen minder toegang tot hogere leiders dan mannen. Maar werknemers die regelmatig contact hebben met hogere leiders, vragen eerder om promoties en ontvangen deze, blijven bij hun bedrijf en willen leiders zijn. ”

Een manier om eventuele negatieve denkpatronen over netwerken te laten verdwijnen, is om een ​​transactionele aanpak te vermijden. Het gaat niet om “wat kan je voor mij doen” – het gaat om het creëren van relaties en echte verbindingen die wederzijds interessant en voordelig zijn.

Begin met het identificeren van overeenkomsten: sport, alma maters, passies, favoriete vakantiebestemmingen, zakelijke interesses, en dat zijn de dingen waarop diepere verbindingen worden gebouwd. Dit is geen ‘praatje’. Eigenlijk is het precies het tegenovergestelde.

Je gaat verder dan gesprekken op oppervlakniveau over het weer om gedeelde interessegebieden te vinden om een ​​band te vormen. Gesprekken als deze hebben geleid tot een aantal van mijn sterkste connecties en hebben in sommige gevallen me geholpen om levenslange vriendschappen te ontwikkelen.

Behaal naast het aangaan van zinvolle gesprekken impactvolle verbindingen door je toewijding aan netwerken te tonen door middel van actie. Tijdens mijn tweede dag op WebPT als nieuwe CEO ervoer ik een musculoskeletale probleem. Om de zaken nog ingewikkelder te maken, had ik me voorgenomen om deel te nemen aan een grote fysiotherapieconferentie, die de volgende dag zou plaatsvinden.

Wetend dat onze klanten verwachtten mij te ontmoeten, maakte ik er een prioriteit van om door de pijn te gaan. Woord van mijn toestand verspreidde zich echter snel over de conferentie, en in een toevallige draai van het lot toonde mijn collega’s dat ik serieus bezig was met mijn verantwoordelijkheden als hun CEO. Dat alleen al heeft me geholpen al vroeg een vertrouwensrelatie met hen op te bouwen.

Dus wees oprecht en wijdt u aan het proces; het zakelijke aspect zal natuurlijk evolueren.

Deel de rijkdom met uw netwerk.

Ik vind dat het prioriteren van netwerken en het vooruit betalen van de verbindingen die je hebt gemaakt op de lange termijn een groot verschil kan maken. Ik doe dit door mijn mentoring.

Ik negeer bijvoorbeeld nooit een verzoek van een vorige medewerker, ongeacht hoe lang het geleden is dat we samenwerkten. Als gevolg daarvan heb ik deuren geopend naar nieuwe relaties en carrièrekansen voor mezelf en heb ik anderen geholpen hetzelfde te doen – wat voor mij het meest lonende deel is geweest.

Op elk moment begeleid ik formeel en informeel tot een dozijn vrouwen en mannen van alle loopbaanniveaus. Ik ben gepassioneerd over het delen van wat ik heb geleerd door mijn carrière, namelijk het belang van netwerken. Als het gaat om tijd doorgebracht met mijn mentees, besteed ik het grootste deel aan het uitleggen hoe te netwerken, wie het doelwit is en hoe het geven in evenwicht moet worden gehouden. Idealiter zullen ook zij succesvol zijn in het maken van zinvolle verbindingen.

Ten slotte heeft mentoring me in staat gesteld om vrouwen te helpen topleiderschapsfuncties te bereiken, een doel dat meer haalbaar is als ze worden aangemoedigd om opzettelijk te netwerken. Uit onderzoek van een Catalyst-onderzoek dat verscheen in de Harvard Business Review bleek dat mannen vrouwen minder vaak aanbevelen aan verschillende bestuursfuncties, simpelweg omdat die vrouwen niet genoeg vrouwelijke connecties hebben. Om deze cyclus te beëindigen, gebruik ik mijn mentorrol om meer mensen bij het netwerken te betrekken.

Negatieven in kansen veranderen.

Als je je kijk op netwerken verandert, moet je ook de kans zien in wat je eerder als de negatieve aspecten van het proces hebt ervaren.

Voor mij betekent dat geklets: ik probeer het mezelf koste wat het kost te vermijden. In plaats daarvan concentreer ik me op wat ik kan leren van deze persoon met wie ik praat. Je kunt klein gepraat gebruiken als ijsbreker; maar ga snel verder: wanneer u elke interactie als een leermogelijkheid beschouwt, kunt u een bedrijfsinstrument ontdekken dat een grotere efficiëntie naar een routine op uw werkplek kan brengen of kennis van een nieuwe technologie waaraan deze persoon werkt die uw branche zou kunnen verstoren.

Om de juiste vragen te stellen, kunt u online onderzoek doen voorafgaand aan het ontmoeten of bereiken. Ik las bijvoorbeeld een geweldig interview met een mede-CEO voorafgaand aan onze ontmoeting en ontdekte dat we allebei van Star Trek hielden. Ik opende eigenlijk onze eerste oproep met: “Waarom denk je dat Jean-Luc Picard de grootste kapitein van Star Trek is en welk leiderschapsadvies kreeg je van hem?”

Ze lachte, het brak het ijs en we liepen weg. Omdat ik het risico nam om contact met haar te maken op een menselijk niveau, begonnen we een echt gesprek dat inmiddels is opbloeide en een duurzame zakelijke vriendschap is geworden.

Een andere tip is om de angst los te laten om iets “dom” te zeggen en te denken dat je alle antwoorden moet hebben. Dit is iets waar veel vrouwen mee worstelen, maar de waarheid is dat bijna iedereen in de kamer dit op een bepaald niveau voelt – niemand is een expert op elk gebied.

Onderzoek in plaats daarvan de schoonheid van het bespreken van een onbekend onderwerp: het kan het ding zijn dat helpt bij het opbouwen van een verbinding. Ik heb gemerkt dat wanneer iemand meer weet over een onderwerp dan ik, ik de kans heb om iets nieuws te leren en op een zinvollere manier met die persoon in contact te komen door vragen te stellen.

Bepaal uw doelstellingen.

Strategisch netwerken vereist ook dat je vóór elk evenement helder en opzettelijk bent over je doelen, dus 1) een agenda hebt; 2) weet waarom je komt, met wie je misschien wilt praten (en waarom) en waar je het over gaat hebben; en 3) formuleer een plan.

Ik begin een lijst vóór het evenement – meer tijd investeren voor grotere evenementen. Ik vermeld de mensen die ik wil ontmoeten, zien of netwerken. Onlangs woonde ik SaaStr Annual bij en deed ik mijn best om een-op-een gesprekken te voeren met de mensen op mijn lijst, vergaderingen in te plannen in overeenstemming met cocktailparty’s, mixers en andere buitenschoolse activiteiten waar ik misschien nog andere mensen tegen zou komen die ik niet zou ontmoeten anders ontmoeten.

Zodra het evenement zich afspeelt, probeer dan binnen 24 uur een follow-up uit te voeren. Of het nu gaat om een ​​telefoontje, een e-mail of een sociale-mediaverbinding – opmerkingen over iemands LinkedIn-newsfeed zijn ook effectief – bereikbaarheid na de gebeurtenis is een geweldige manier om contact te houden en de relatie nog jarenlang open te houden.

Breid je comfortzone uit.

Wees bereid om een ​​beetje ongemakkelijk te worden. Ik ga niet naar evenementen om met mensen uit mijn eigen gezelschap rond te hangen. In plaats daarvan maak ik er een punt van om me te mengen met zoveel mogelijk nieuwe mensen.

Vaak informeer ik naar de verschillende evenementen die mensen bijwonen en vraag ik om een ​​uitnodiging als ik ze interessant vind. Anderen vinden deze aanpak misschien vreemd, maar ik geloof dat de enige manier om positieve verandering te bewerkstelligen en groei te bereiken, is om jezelf daar buiten te zetten.

Kortom, hoewel we leven in een tijdperk waarin we voornamelijk communiceren via e-mail en sociale media, is de meerderheid van de mensen nog steeds geïnteresseerd in persoonlijk contact. Volgens een studie uitgevoerd door Forbes Insights , 84 procent van de ondervraagde persoonlijke ontmoetingen, omdat ze sterkere zakelijke relaties opbouwen, meer stimulerende sociale interactie mogelijk maken en meer complexe en diepere gesprekken stimuleren.

Gerelateerd: Vrouwelijke ondernemers: Als je voornamelijk aan netwerken werkt, verlaat je geld op de tafel

Uiteindelijk is de beste manier om te netwerken en negatieve associaties met die taak te overwinnen, oprecht geïnteresseerd te zijn in andere mensen en een voorstander te zijn van hun succes. Weten hoe je strategisch kunt netwerken, is een ongelooflijk krachtige carrière-tool, die niemand, vooral vrouwen, over het hoofd moet zien. Dus begin vandaag. Onderzoek drie zinvolle netwerkevenementen, laat je uitnodigen en ga naar buiten.

Lees Meer