Kurkuma Gouden melk Latt

Kurkuma Gouden melk Latt

juli 2, 2019 0 Door admin

CBD Olie kan helpen bij artrose. Lees hoe op MHBioShop.com


Huile de CBD peut aider avec l’arthrose. Visite HuileCBD.be


In deze Instructable laat ik je zien hoe je een goede latte kunt maken … zonder een espressomachine of melkopschuimer!

Whaaaaaaat ?!

Gek. Ik weet.

Ik heb geen geld te besteden aan een mooie machine, dus bedacht ik een manier om een ​​latte te maken, hoewel niet echt authentiek, die nog steeds goed smaakte. Ik weet dat de “espresso” die ik heb gemaakt geen echte “crema” heeft en dat de “espresso” van het koude brouwsel niet zo dik is … maar goed, het is geweldig gebleken voor zoiets eenvoudigs!

Kurkuma is een gele specerij die je waarschijnlijk op de loer hebt in de achterkant van je kruidenkast, en het is ongelooflijk goed voor je! Van die antioxidanten wordt gezegd dat ze ontstekingen verlichten, dus het is geweldig voor mensen met artritis of voor iedereen die van de voordelen wil genieten!

Je hebt waarschijnlijk alle ingrediënten voor deze latte, dus waarom zou je het niet proberen?

Benodigdheden:

Dient 2-3:

1/4 kop gemalen koffie

2 kopjes melk (magere melk is beter om mee te schuimen)

1 tl gemalen kurkuma

1/4 tl gemalen zwarte peper (helpt je de voedingsstoffen van de kurkuma te absorberen)

1/2 theelepel gemalen kaneel

1/4 tl gemalen gember

1 theelepel puur vanille-extract

1-2 eetlepels honing of ahornsiroop, optioneel (naar smaak)

Stap 1: Cold-Brew Espresso

DISCLAIMER:

Dit is geen echte espresso. Het is zo dicht als je bij ‘echte’ espresso kunt komen zonder machine, tenminste voor zover ik weet. Als iemand weet van een manier waarvan zij denken dat het beter is, kun je hieronder een reactie plaatsen!

Combineer 1/4 kop koffiedik en 1/2 kop water in een glazen pot, roer het dan goed door elkaar.

de verhouding tussen koffie en water is: 1 deel koffie / 2 delen water.

Stap 2: ’s nachts koelen

Koel gedurende 12-18 uur in de koelkast. Meer tijd = sterkere koffie.

Stap 3: Druppelen, Druppelen, Druppelen

Koop een zeef / vergiet en een koffiefilter en hang dat over een kom, zoals afgebeeld. Giet het koffieslib (mmm …. “koffieslib” klinkt zooo lekker ….) door het filter en wacht tot het doorlekt. Je kunt het een beetje ronddraaien om het druipen te bespoedigen.

Stap 4: Presto!

Maak het vast en druk het filter naar beneden om zoveel mogelijk koffie eruit te krijgen, en dan heb je je “espresso”!

… of u kunt gewoon een espresso-apparaat gebruiken, als u er een hebt.

Stap 5: Specerijen in de koffie

Verdeel de espresso in 2 of 3 kopjes (verwarm de espresso indien gewenst) en strooi de specerijen rechtstreeks in de koffie.

Op dit punt kunt u desgewenst de honing / ahornsiroop roeren.

Stap 6: Verwarm en schuim de melk

Doe 2 kopjes melk in een magnetronbestendige container en breek 2-3 minuten lang, of totdat het naar wens verwarmd is.

Zet het in een koffiezetapparaat van de Franse pers en dompel de zuiger op en neer totdat de melk mooi en schuimig is.

Sommige mensen schudden gewoon de melk in een glazen pot, maar ik vind dat om grote bubbels te maken, in plaats van glad schuim.

Als je een opschuimstok of een machine hebt om het te doen, kun je dat gewoon gebruiken.

Stap 7: Giet melk in gekruide koffie

Op dit punt willen sommige mensen graag creatief zijn (alleen Google ‘latte art’ en verbaasd staan!), Dus als je dat soort kunst kunt doen, ga ervoor! Plaats een foto in de sectie “Ik heb het gemaakt” en laat zien hoe goed je bent.

Ik knip eenvoudigweg een hartvormig gat in een stukje papier uit en bestuif wat kaneel door die “stencil”.

Geniet van je cuppa Joe!

Delen

    aanbevelingen

    Lees Meer