Caroline Wozniacki: het real-life dieet van de WTA Supersta

Caroline Wozniacki: het real-life dieet van de WTA Supersta

maart 14, 2019 0 Door admin

CBD Olie kan helpen bij artrose. Lees hoe op MHBioShop.com


Huile de CBD peut aider avec l’arthrose. Visite HuileCBD.be


Doe je iets buiten gewichtheffen en cardio?
Ik heb veel bokstraining gedaan. Ik begon toen ik 12 was, en mijn trainer komt uit Kopenhagen. Ik doe nu niet zoveel als vroeger, maar er zijn nog steeds een paar weken waarin ik het op mijn schema zet. Ik denk dat het helpt mijn kracht en cardio op te bouwen, omdat het een geweldige combinatie is van kern en schouders. De trainer is de aardigste die je ooit zult ontmoeten, maar zo brutaal als het gaat om je te vermoorden tijdens de training. Maar je kunt niet boos worden, omdat hij zo aardig is.

Zijn er andere niet-tennisactiviteiten waar je aan vast zit?
Boksen en hardlopen zijn de twee belangrijkste, maar over het algemeen houd ik van sporten. David speelde natuurlijk basketbal en zijn nicht en neef houden ervan om basketbal te spelen. We zullen wat met ze spelen en rondrennen, wat zo leuk is. Ik was vroeger ook een goede zwemmer, dus dat is iets anders waar ik mee bezig ben.

Heb je al een match gevonden met David in basketbal?
Ja, ik heb geen kans. Hij lacht me uit omdat hij zegt: “Zo atletisch als je bent, je kunt niet springen.” Dat maakt het een beetje moeilijk als hij zo veel groter en atletischer is op het basketbalveld.

Als hij zegt dat je niet kunt springen, is dat dan betrekkelijk? Hij is tenslotte een voormalig NBA-speler. Of kun je echt niet springen?
Ik denk dat het relatief is. Hij kan zo hoog springen, dus ik denk dat hij me een beetje met zichzelf vergelijkt. Maar ja, ik zou niet zeggen dat dat mijn kracht is.

Heb je hem echter op zijn plaats in tennis gelegd?
Ik heb. Toen we begonnen met daten, dacht hij dat hij me in tennis kon verslaan. Ik wilde hem vroeg op zijn plaats zetten, dus ik zou nooit eigenwijs commentaar moeten horen. We hebben dat weggevaagd. Nu speelt hij eigenlijk behoorlijk goed, hij heeft bijna elke dag ballen geraakt. Hij is veel beter in tennis dan in basketbal.

Dat is leuk van je om te zeggen, maar ook voel je vrij om te onthullen wat de score was toen jullie elkaar speelden.
Hij zou me waarschijnlijk vermoorden, dus ik denk dat het beter is dat we dat laten.


Kijk maar:


Heeft u vorig jaar, voorafgaand aan de diagnose reumatoïde artritis, uw eetgewoonten of workouts beïnvloed terwijl u vroeg waarom u zich zo sloom voelde?
Toen ik eenmaal een diagnose kreeg, dacht ik toen, oké, wat kan ik doen om mijn lichaam beter te laten voelen? Omdat ik daarvoor geen idee had of ik ziek was of overtraind. De ontstekingsremmende voedingsmiddelen zijn belangrijk. Ik moest uitzoeken welke koolhydraten voor mij beter werken. Ik besefte dat rijst voor mijn lichaam beter werkt dan pasta, bijvoorbeeld. Ik zal nog steeds pasta eten, maar niet zoveel als vroeger.

Vroeger had ik vier keer per week rood vlees en nu snij ik het in tot een keer per week. Dat soort dingen is zeker een grote verandering geweest. Mijn lichaam voelt beter. Stress kan de reumatoïde artritis teweegbrengen en ervoor zorgen dat ik me slechter ga voelen, dus daarom is het erg belangrijk om in slaap te komen en in die ontspannen toestand te komen.

Moest u na uw diagnose op de lange termijn aanpassingen maken aan uw workouts?
Het was meer een natuurlijke verandering die ik de laatste drie jaar maakte. Ik denk dat het belangrijk is, vooral nu, dat ik mijn spieren sterk houd, want dat verlicht een deel van de stress op mijn gewrichten. Maar tegelijkertijd, wanneer ik in het zweet op de cardio-machine loop of naar buiten loop, voelen mijn gewrichten zich eigenlijk beter. Het zorgt er gewoon voor dat het bloed stroomt. Het is grappig, want als ik vrije dagen neem, voel ik me erger.

Lees Meer